Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предупреди, че опасностите при

...
Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предупреди, че опасностите при
Коментари Харесай

Специалист предупреждава: Гмуркането и водните пързалки могат да причинят сериозни травми

Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предизвести, че опасностите при втурване на
водна пързалка в аквапарк през лятото и гмуркането в непознати води, могат да доведат до сериозни последици.

Доктор Дейвис се обърна към хората, които отиват на отмора, с цел да им напомни да погледнат потенциалните опасности, тъй като
„ животът може да се промени за миг “. 

" Момент на мечтана тръпка може да докара до огромни наранявания и парализа, които постоянно не могат да бъдат обратими ”, сподели хирургът Евън Дейвис пред BBC.

Наскоро той е оперирал пациент, който е счупил гръбнака си, гмуркайки се сред скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания, а 23-годишният Дейвид Брифа е изгубил схващане, откакто се е блъснал мощно след втурване по водна пързалка в аквапарк " Акваландия " в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при случая и може да остане неподвижен вечно.

„ Това, което постоянно наподобява като бърза и почтена тръпка, крие заплаха за причиняване на значителни пострадвания. ”, съобщи хирургът.

Евън Дейвис загатва, че е значимо хората да осъзнават заплахите от гмуркането във вода на места, които не познават. Да се защищават, тъй като от време на време никаква интервенция не може да възстанови вредите породени в " миг на полуда ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР